Založ si blog

Úspech je skrytý v každom z nás. Kľúčom je sebadôvera!

Každý človek túži byť v živote šťastný, milovaný  a robiť to,čo ho baví. Pri čítaní rozličných magazínov sa stretávame s príbehmi slávnych hercov, úspešných športovcov a mnohých významných ľudí, ktorí sa úslužným činom zapísali do histórie. Neraz len námatkovo prebehneme stránky časopisu a pomyslíme si, že nie každý má v živote také šťastie…

Šťastie však na úspech nestačí…Čo je kľúčom tých, ktorí sa na nás usmievajú z popredných  stránok časopisov?

Deti majú úžasnú predstavivosť. Sú  slobodné, bezstarostné a majú v sebe veľa dobrej energie. Snívajú o rozličných povolaniach, ktoré sú neraz len  výplodom ich  fantázie. Postupom času menia názory, ilúzie a sny sa pomaly vzďaľujú a strácajú. S dospelosťou prichádzajú povinnosti a v mnohých prípadoch i životné sny  sú potláčané a ľudia siahajú po dosiahnuteľnejších možnostiach .

Mnohí z nás si ale neuvedomujú, že v momente keď prestávame snívať a potláčame v sebe naše túžby, začíname byť nespokojní  a utrápení…

Sny sú však základom na ktorom sa stavia pyramída nazvaná „úspech“. Prvotná myšlienka, ktorá sa zrodí v našom vnútri a hlas,  ktorý nás ženie vpred a dáva nám krídla.

Samozrejme,  každý človek má predispozície na niečo iné a nedá sa premeniť každé povolanie, sen na realitu.

Veriť v svoje sny znamená veriť sám v seba. Kľúčom dosiahnutia úspechu je veriť v silu svojich schopností a využiť svoj potenciál. Nie každému sa podarí byť na vrchole. Nie každý môže byť svetový šampión ale venovať sa oblasti, ktorú milujete už len to je dar.

Myslím, že v živote je horšie ako neúspech strach, ktorí nás brzdí a je prekážkou pri  dosiahnutí  našich ideálov. Neúspešný nie je ten, kto boj prehrá ale ten,  ktorý sa o splnenie svojho sna ani len  nepokúsi.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1324x
Priemerná čítanosť článkov: 1324x

Autor blogu

Kategórie

Archív